Elnök

Somogyfoki Réka

Somogyfoki Réka

Sziasztok! Somogyfoki Réka vagyok, végzős alapszakos hallgató. Idén másodszorra leszek az ELTE Helyi Bizottság elnöke, remélem, hogy a tavaly szerzett tapasztalatokkal a hátam mögött még jobban fogom tudni ellátni a feladatom. Szabadidőmet szívesen fordítom gyerekeknek szóló természettudományos előadások szervezésére, ezen kívül sokat olvasok és 15 éve néptáncolok. Kedvenc kísérletem a balatoni diszkólézeres Föld görbület-mérés, mert deduktív logikai alapokra helyezi a fizika legfőbb szubsztanciáját, amely így a Föld undulációjára vonatkozó elméleteket triviálisan képes szintetizálni, és így algoritmikusan feltárhatóvá válik annak sík, 2 dimenziós mivolta.

ehb-elnok[kukac]mafihe.hu

Titkár

Furuglyás Kristóf
 

Furuglyás Kristóf

Sziasztok! Furuglyás Kristóf, elsőéves fizikus mesterszakos hallgató vagyok, az alapszakot is az ELTE-n végeztem. Azért csatlakoztam a Mafihéhez, mert meglátásom szerint az itt kialakult közösség kivételesen jó, és ezért megéri szociális kapcsolatokat építeni. Hobbiszinten focizom mint kispályán, úgy nagypályán, mert ugyebár ,,ép testben épphogy élek”. A tisztséget saját akaratomból, önként és boldogan vállaltam el, nem külső kényszerítés, zsarolás vagy befolyásolás miatt. Itt van még egy mondat, hogy meglegyen a minimum öt a bemutatkozószöveghez. Kedvenc kísérletem a zárt furulyalya, benne van az is, hogy ,,Furu” haha.

ehb-titkar[kukac]mafihe.hu

 

Programfelelős

Dobos Csenge

Dobos Csenge

Másodéves vagyok biofizika szakirányon. Előző évben általános elnökségi tagként segítettem a Mafihe EHB munkáját és ez alatt nagyon megszerettem az egyesületet, a programokat, az itt dolgozó embereket. Ezért ebben az évben olyan pozíciót szerettem volna vállalni, amin keresztül még nagyobb részt vehetek ki az EHB munkájából. Így lettem programfelelős.
Őszintén gondolom, hogy az általunk szervezett programok érdekesek, élvezetesek, minőségiek, maradandó élményekkel gazdagítják az embereket, egy szóval: érdemes részt venni rajtuk. Ez így volt már régen is, én pedig azon dolgozom, hogy a jövőben is így legyen.
Az egyik kedvenc kísérletem, mikor egy hosszú, keskeny üvegtartályban lemodellezik mi történne ha egy cunamit egy ellentétes irányból indított óriáshullámmal próbálnánk meg ártalmatlanítani. A vártakkal ellentétben a két hullám nem oltja ki egymást, hanem „áthaladnak” egymáson és gyengítetlenül haladnak tovább ellentétes irányban.

ehb-program[kukac]mafihe.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Honlapfelelős

Jakobi Ádám

Jakobi Ádám

Sziasztok, Jakobi Ádám vagyok, informatikus fizikus szakirányra járok, így gondoltam tanulhatok itt pár hasznos képességet. Nyitott vagyok a kihívásokra és szívesen segítek, ha tudok. A tanulmányaimon kívül rengeteg minden érdekel, többek között a bűvészkedés, zsonglőrködés, akrobatika, yoyozás. Szeretek zenét hallgatni és zongorázni, koncertekre járni, legyen az rock, jazz, vagy klasszikus zene. Egy vízipipa meg egy jó sör melletti beszélgetésre szinte mindig kapható vagyok. A kedvenc fizikai kísérletem a sugárhajtómű befőttesüvegből.

ehb-honlap[kukac]mafihe.hu

PR-felelős

Kovács Zoltán

Kovács Zoltán

Kovács Zoltán vagyok, másodéves fizikushallgató biofizika szakirányon. A fizika mellett még sok terület érdekel, követem a fél világ politikai helyzetét, és Redditen vagy két tucat oldalt olvasok rendszeresen. Szabadidőmben (már amennyi van) főleg videojátékokkal játszom. Sportolni nem sportolok, de követem az NBA-t és az NFL-t. A kedvenc kísérletem az, hogy berakom az ételt a mikróba, és az felmelegíti.

ehb-pr[kukac]mafihe.hu

FÓKA-koordinátor

Tuhári Richárd

Tuhári Richárd

Sziasztok! Tuhári Richárd vagyok és idén én töltöm be a FÓKA-koordinátori pozíciót. Az ELTE Fizika BSc szakján végeztem tavaly informatikus fizikus szakirányon, de nem áll messze tőlem ez a szerep sem. Nagyon hasznosnak gondolom az ilyen jellegű ismeretek továbbadását így többek között ezért is vállaltam el, hogy én legyek a Mafihe EHB FÓKA-koordinátora. Legkedvencebb kísérletem a szívószál. Sokan lehet, hogy nem tudják miről is beszélek, hisz ez annyira egyedülálló, hogy csak keveseknek adatik meg akár csak egyszer is látni életükben… Csak gondoljatok bele, micsoda mély és bensőséges, kizárólag a kvantumszínelektrodinamikával leírható jelenségek játszódnak le a szívószál szívása közben… Abszolút példátlan, lenyűgöz, hogy a természet mennyire csodálatos…

ehb-fokakoord[kukac]mafihe.hu

 

Általános elnökségi tagok

Lőrincz Péter

Lőrincz Péter

Sziasztok, Lőrincz Péter vagyok, harmadéves angol-fizika szakos tanáris hallgató. A Mafihe EHB általános elnökségi tagja vagyok, és elsődleges feladatomnak azt tekintem, hogy segítsek bevonni a fizika szakos tanáris hallgatókat a Mafihe közösségébe. Ezentúl természetesen próbálom minél jobban segíteni az elnökség többi tagjának a munkáját. Hogy mi a kedvenc kísérletem? Sok szívemhez közel állót tudnék felsorolni… Választásom azonban mégis gyors és határozott: A hőmérséklet változása. Csodálatos dolognak tartom, ahogy a környező hőmérséklet kecses növekedésének hatására, egy hőmérsékletet mérő szerkezet mutatója egyre feljebb és feljebb csúszik… Pompás és egyben lenyűgöző látvány, a természet egyik legizgatóbb jelenségének lehetünk ilyenkor szemtanúi… Egyszer remélem én is meg fogom érteni ezen rejtélyes és káprázatos fizikai esemény, számomra ismeretlen miértjeit.

.

 

Mig András

Mig András

Andris vagyok, idén kezdtem az egyetemet, első éves fizika hallgatóként. Azért jelentkeztem általános elnökségi tagnak, mert már a gimnáziumban is részt vettem a közösségi élet szervezésében, és ezt az egyetemen is folytatni szeretném. Remélem hasznos tagja tudok lenni a csapatnak. Kedvenc fizikai kísérletem Foucault ingája.

.

 

Takács Roxána

Takács Roxána

Elsőéves fizika BSc-s hallgató vagyok. Azért jelentkeztem a Mafihéba általános elnökségi tagnak, mert már az első pillanattól kezdve megtetszett ez a közösség és nagyon fontosnak tartom a szerepét az egyetemi életben. Ezért is szeretnék minél többet segíteni és aktívan hozzájárulni a programok szervezéséhez. Szabadidőmben szeretek festeni, rajzolni, és bármilyen programra kapható vagyok, legyen az egy izgalmas vetélkedő vagy akár egy laza péntek esti kimozdulás. Egyik kedvenc fizikai kísérletem a Heron-szökőkút, mert ez volt az első kísérlet amivel projekt szerűen foglalkoztam és nagy mértékben hozzájárult ahhoz hogy a fizika szakot válasszam.

 

Archívum