Csengeri Kamilla

Csengeri Kamilla

Sziasztok kedves Gólyák! Csengeri Kamilla vagyok, másodéves fizikushallgató, számítógépes fizikus szakirányon. Szeretnék gratulálni a sikeres felvételihez, nagyon örülünk, hogy itt vagytok!😄 Biztosan sokat hallottátok már, hogy az egyetem mekkora váltás a gimihez képest. Ez így is van, ugyanakkor aggodalomra semmi ok, mert mi, mentorok azért vagyunk, hogy ebben a váltásban segítsünk. Nyugodtan keressetek engem, vagy bármelyik mentortársamat és kérdezzetek bátran, ha valamit nem tudtok, nem értetek. Rólam röviden annyit, hogy aktív tagja vagyok a szakos, illetve a kari életnek, tagja vagyok a Mafihének, valamint képviselő a HÖK-ben. Amikor akad némi szabadidőm, akkor szívesen gamelek, gyártok meme-eket, zongorázom és veszek részt a szakos eseményeket. Remélem, minél többetekkel találkozom majd a gólya-mentor talin, a gólyatáborban, valamint az évközi fizikás programokon is. Bátorítalak titeket, hogy minél többre gyertek el az előbbiek közül, mert nagyon jók szoktak lenni!😁

 
 
 

 

Cserpák Mihály Márkó

Cserpák Mihály Márkó

Sziasztok gólyák! Cserpák Mihály Márkó vagyok, másodéves fizikushallgató leszek fizikus szakirányon. Szeretnék először is köszönteni mindenkit, nagyon durván jó kis közösségbe csöppentetek, majd meglátjátok! Nekem a gólyaévemben sikerült elegendő mennyiségű adminisztratív jellegű dolgot elrontanom (legyen az kolijelentkezés, tárgyak felvétele vagy utófelvétele, csak hogy párral riogassalak titeket), és mivel ezek, ha (jó sokat) kérdeztem volna mentoraimtól vagy jobban tájékozódtam volna simán elkerülhetőek lettek volna, így ezen felbuzdulva mentor lettem, hogy a ti kérdéseiteket (amiket tegyetek fel!) jól megválaszoljam. Próbálhatnék írni magamról, hogy mik a hobbijaim, vagy miket szeretek csinálni, például adminisztratív határidőket elhalasztani, de nem vagyok jó önjellemzésben, úgyhogy majd élőben úgyis jobban megismerjük egymást. De addig is mindenki keressen minket bátran kérdéseivel, óhajával- sóhajával, illetve mindenkinek izgalmakkal teli várakozást kívánok az első gólyaévére!

 
 
 

 

Illés Eduárd

Illés Eduárd

Sziasztok Gólyák! Először is mindenkinek gratulálok, aki bejutott a szakra, már túl vagytok az első lényeges lépésen! Illés Eduárd vagyok, de nyugodtan szólítsatok Edunak. Szeptembertől harmadéves fizikushallgató leszek és számítógépes fizikus szakirányon vagyok. Kedvencem a teljesen értelmetlen (de annál érdekesebb) skillek elsajátítása, random internet rabbit hole-ok tanulmányozása, némely napokon az abszolút semmittevés, továbbá nagyon szeretem a kulturált vitákat/eszmecseréket/agymenéseket egy pár bögre tea mellett. Mi mentorok azért vagyunk, hogy ti minél hamarabb és minél zökkenőmentesebben tudjatok integrálódni az egyetemi életbe és hogy mindenről informálva legyetek. Én már most kezdenék egy nagyon egyszerű (de nagyon lényeges) leckével:
Merjetek kérdezni!
Nincsenek rossz kérdések, hisz itt az elején minden morzsa infó segít majd nektek abban, hogy minél könnyebben és minél több magabiztossággal kezdjetek bele az egyetemi életbe. Bármilyen problémátok is lenne nyugodtan keressetek minket, mentorokat! Remélem minél hamarabb találkozhatunk mindannyiótokkal és minél többen eljösztök a Gólya-Mentor találkozókra és a Gólyatáborba, hisz így tudtok megismerkedni egymással a legkönnyebben (és ez nagyon lényeges lesz számotokra, hisz együtt fogtok tanulni). Addig is minden jót nektek!

 
 
 

 

Papp Zsombor

Papp Zsombor

Sziasztok gólyák! Papp Zsombor vagyok, másodéves a fizikus szakirányon. Először is szeretnék gratulálni nektek a bejutáshoz, az idei pontemelkedések után ez nem kis teljesítmény! Szabadidőmben szeretek mindenféle videójátékokkal játszani, a youtube videóesszék mély bugyrait bújni, de ezen kívül szeretek barátokkal kocsmába járni, és szinte az összes fizikás programra eljárni. Nekünk mentoroknak a legfontosabb dolgunk, hogy minél könnyebbé tegyük nektek az egyetemre való átszokást. Nagyon nagy a változás középiskolához képest, és elsőre nagyon nem érthető a felépítése sok egyetemi rendszernek. Mi azért vagyunk, hogy ezt nektek minél könnyebbé, érthetőbbé tegyük. Bármi problémával vagy kérdéssel nyugodtan keressetek, még a legkisebb dolgokkal is. Sosincs rossz kérdés, és mindig jobb valamit megkérdezni, mint véletlen kellemetlen helyzetbe kerülni azáltal, hogy valamit nem teljesen tudtatok. Remélem minél előbb megismerjük egymást személyesen is, de addig is szép nyarat és élményekkel meg új barátokkal teli évkezdést kívánok nektek!

 

Takács István

Takács István

Sziasztok! Takács István vagyok harmadéves fizikushallgató, fizikus szakirányon. Idén is beválogattak a mentorok közé, így, a többiekkel együtt, én is megpróbálok segíteni nektek felvenni az egyetemi élet ritmusát. Az elkövetkező időben ezért sok információval fogunk titeket ellátni, meg persze a kérdéseitekre is legjobb tudásunk szerint megpróbálunk válaszolni. Szóval bátorítalak titeket, hogy kérdezzetek nyugodtan! Már nagyon várom a gólyatábort és a mentortalálkozókat, hogy jobban megismerkedhessünk egymással!

 
 
 

 

Varga Krisztina

Sziasztok gólyák!
Először is gratulálok mindenkinek a sikeres felvételihez!😊 Varga Krisztina vagyok, idén szeptembertől másodeves fizikushallgató infofiz szakirányon. Egyike leszek a mentoraitoknak, ami bővebben annyit tesz, hogy bármilyen kérdéssel fordulhattok hozzám bizalommal, akár ösztöndíjakkal kapcsolatban vagy tanulmányi infókkal és koli/albérlettel kapcsolatos tudnivalókért is bátran keressetek. Ne féljetek kérdezni, mentoraitok pont ezért vannak, higyjétek el személyes tapasztalatból tudom, hogy sokkal könnyebb az egyetemi életbe való beilleszkedés, ha nem mindenre nektek kell rájönni. Kicsit magamról is, szabadidőmben nagyon szeretek olvasni, sorozatokat nézni, kulturális és szociális programokon részt venni, valószínűleg a közös programok nagy részén megtalálhattok majd. Ha tehetitek, ti is minél többre látogassatok el gondolok itt pl. gólya-mentor talira vagy akár gólyatáborra. Remélem sokatokkal találkozhatok majd, addig is vigyázzatok magatokra!🤗

 

Archívum