Nem jelenik meg helyesen a levél? Kattints ide a webes verzióért.

 
 

2014. december 3.

 
 

Aktuális programok

 

Tartalom

A Mafihe ajánlásával

 1. PLANCKS 2015 verseny
  2015. május 22-24.
 

Mafihe EHB és TTK HÖK

 1. Ortvay Eredményhirdetés
  2014. december 4.
 2. Mikulás buli
  2014. december 4.
 3. Jeges Est
  2014. december 4.
 

A Mafihe ajánlásával

 

PLANCKS 2015 verseny

2014-ben rendezték meg először a PLANCKS (Physics League Across Numerous Countries for Kick-ass Students) nevezetű versenyt Utrechtben, Hollandia egyik legnagyobb egyetemi városában. 32 csapat vett részt a világ 14 országból a három napos programon. Az első napi megnyitón előadást tartott a Nobel-díjas Gerard 't Hooft, illetve Stephen Hawking.

Másnap reggel kezdődött a PLANCKS legizgalmasabb része, a négy órás verseny, melyen a 3-4 főből álló csapatok kaptak 10 elméleti fizikapéldát, egy üresen álló tantermet és töménytelen mennyiségű édességet. A példák rendkívül változatosak voltak, kaptunk többek között kvantummechanika, égi mechanika és variációszámítás ismeretét igénylő feladatokat. A verseny estéjén lehetőségünk volt a szervezők által kibérelt klubban kipihenni a verseny fáradalmait.

A győztes csapat nem kevesebb, mint 2109,14 €-t vihetett haza (mely érthetően picit eltért a harmadik tizedesjegyben az átadni szánt h/pi∙10^37 €-tól). A PLANCKS nem csak a versenyről szólt, hanem a határon túli barátságok építéséről is, így életre szóló élményt jelentett.

2015-ben is várja majd a lelkes fizikushallgatókat a PLANCKS, ezúttal Leidenben, szintén Hollandiában. A regisztráció már megindult, 2015. január 16-ig lehet jelentkezni az alábbi linken. A jelentkező magyar csapatok számára február 5-én válogatót tartunk, csak az itt megjelent csapatok juthatnak majd ki a versenyre. Jelentkezzetek és csillogtassátok meg tudásotokat!

Regisztráció: http://leiden.plancks.info/contest/register

 
 

Mafihe EHB és TTK HÖK

 

Ortvay Eredményhírdetés

December 4-én 18 órától a 7.14-es teremben kiderülnek az Ortvay Rudolf Nemzetközi Fizikai Problémamegoldó Verseny eredményei! Az eredményhírdetés után 35 feladatmegoldás kerül bemutatásra és a Fizikus Mikulás is megjelenik.

 

Mikulás buli

Az eredményhirdetés után a Mafihe Mikulás meglátogatja kedvenc helyét, a Hétker Pub-ot! Várunk tehát mindenkit szeretettel december 4-én 20:00-tól a Mikulás buliban. Gyertek el, hiszen ez lesz a félév utolsó bulija a vizsgaidőszak nagy megmérettetése előtt!

 

Jeges Est

Egy fergeteges koris buli, mely már elég régóta nem volt ahhoz, hogy felelevenítsük bennetek az emlékeket!

Az est házigazdája: DJ JUHÁSZ LACI

A belépő ára: 1490 Ft

Helyszín: Aréna Pláza Jégterasz
Odajutás: A Keleti pu.-tól a 80-as trolival egy megálló, vagy sétálva 5 perc.

A buli 22:00-tól kezdődik, més 04:00-ig tart, azaz 6 órát bulizhatsz a barátaiddal együtt a jégen! Fergeteges mulatság lesz, gyertek minél többen!

Korcsolyát bérelni a helyszínen is lehet: 650 Ft - 1 óra, 1000 Ft - 2 óra és 1650 Ft - 3 óra. Maradjatok velünk végig!

 
 

Üdvözlettel:

 

Pintér Ádám Balázs

Programfelelős
Mafihe

program@mafihe.hu

Hegedüs Dávid

Koordinátor
Fizika Szakterület

fizikaszk@ttkhok.elte.hu

Vanó Lilla

Programfelelős
Mafihe EHB

ehbprogram@mafihe.hu

A változás jogát fenntartjuk!

 
 
 

Copyright © 2014, Mafihe ELTE Helyi Bizottság | eltehb.mafihe.hu | Facebook