Nem jelenik meg helyesen a levél? Kattints ide a webes verzióért.

 
 

2014. november 26.

 
 

Aktuális programok

 

Tartalom

Mafihe és Mafihe EHB

 1. PLANCKS 2015 verseny
  2015. május 22-24.
 2. Előadói Kör + Tea és kex
  2014. december 2.
 3. Ortvay Eredményhirdetés
  2014. december 4.
 4. Mikulás buli
  2014. december 4.
 

TTK HÖK

 1. Bevonó délután
  2014. november 26.
 2. Jeges Est
  2014. december 4.
 

Mafihe és Mafihe EHB

 

PLANCKS 2015 verseny

2014-ben rendezték meg először a PLANCKS (Physics League Across Numerous Countries for Kick-ass Students) nevezetű versenyt Utrechtben, Hollandia egyik legnagyobb egyetemi városában. 32 csapat vett részt a világ 14 országból a három napos programon. Az első napi megnyitón előadást tartott a Nobel-díjas Gerard 't Hooft, illetve Stephen Hawking.

Másnap reggel kezdődött a PLANCKS legizgalmasabb része, a négy órás verseny, melyen a 3-4 főből álló csapatok kaptak 10 elméleti fizikapéldát, egy üresen álló tantermet és töménytelen mennyiségű édességet. A példák rendkívül változatosak voltak, kaptunk többek között kvantummechanika, égi mechanika és variációszámítás ismeretét igénylő feladatokat. A verseny estéjén lehetőségünk volt a szervezők által kibérelt klubban kipihenni a verseny fáradalmait.

A győztes csapat nem kevesebb, mint 2109,14 €-t vihetett haza (mely érthetően picit eltért a harmadik tizedesjegyben az átadni szánt h/pi∙10^37 €-tól). A PLANCKS nem csak a versenyről szólt, hanem a határon túli barátságok építéséről is, így életre szóló élményt jelentett.

2015-ben is várja majd a lelkes fizikushallgatókat a PLANCKS, ezúttal Leidenben, szintén Hollandiában. A regisztráció már megindult, 2015. január 16-ig lehet jelentkezni az alábbi linken. A jelentkező magyar csapatok számára február 5-én válogatót tartunk, csak az itt megjelent csapatok juthatnak majd ki a versenyre. Jelentkezzetek és csillogtassátok meg tudásotokat!

Regisztráció: http://leiden.plancks.info/contest/register

 

Előadói Kör + Tea és kex

December 2-án kedden 18:00-kor megtartjuk a félév második és egyben utolsó Tea és kex nevű programját.

Ha kíváncsiak vagytok, mit csinál szabadidejében Vattay Gábor Tanár Úr, ha érdekel, milyen diák volt, mikor ő járt egyetemre, vagy hogy mikor döntötte el, hogy fizikus lesz, akkor ott a helyetek! Most felteheted a kérdéseket, melyeket elemi stat előadáson nem tettél fel. Kötetlen beszélgetés a Tanár Úrral, egy kis kex és tea elfogyasztása közben.

Ezt követően pedig Előadói kör lesz 19:00-kor, melyen szaktársaitok, barátaitok előadását hallgathatjátok meg. Várjuk lelkes előadók jelentkezését! Ha érzed magadban az erőt, akkor azért, ha nem, akkor azért gyere el, tedd próbára előadói képességeid, és tedd mindezt barátok között, hiszen kicsiben minden sokkal könnyebb. A téma bármi lehet, ami fizikával kapcsolatos, az előadás elég, ha nagyjából 15 perces. Aki pedig nem ad elő, azt szeretettel várjuk nézőnek.

 

Ortvay Eredményhírdetés

December 4-én este kiderülnek az Ortvay Rudolf Nemzetközi Fizikai Problémamegoldó Verseny eredményei! Akit érdekel, az figyelje a következő hírlevelet, melyben megírjuk a pontos időpontot és a termet is.

 

Mikulás buli

Az eredményhirdetés után a Mafihe Mikulás meglátogatja kedvenc helyét, a Hétker Pub-ot! Várunk tehát mindenkit szeretettel december 4-én 20:00-tól a Mikulás buliban. Gyertek el, hiszen ez lesz a félév utolsó bulija a vizsgaidőszak nagy megmérettetése előtt!

 
 

TTK HÖK

 

Bevonó délután

Érdekel a közélet? Szeretnéd tudni, hogyan jutnak el hozzád és hallgatótársaidhoz az ösztöndíjak? Kíváncsi vagy, hogy azok a szabályok ami alapján a tanulmányaidat folytatod hogyan jönnek létre, ki találja ki és hogyan lépnek életbe? Esetleg bele is szólnál ebbe a folyamatba?

November 26-án szerdán 18:00-kor betekintést nyerhetsz a Hallgatói Önkormányzat munkájába, az általad választott témakörökben! A betekintésen és információszerzésen túl lehetőséged lesz megismerkedni a TTK HÖK tisztségviselőivel, Karunk tevékeny hallgatóival és további érdeklődőkkel.

Ha bármilyen kérdésetek merülne fel, akkor a kepzes@ttkhok.elte.hu címen tudtok érdeklődni.

 

Jeges Est

Egy fergeteges koris buli, mely már elég régóta nem volt ahhoz, hogy felelevenítsük bennetek az emlékeket!

Az est házigazdája: DJ JUHÁSZ LACI

A belépő ára: 1490 Ft

Helyszín: Aréna Pláza Jégterasz
Odajutás: A Keleti pu.-tól a 80-as trolival egy megálló, vagy sétálva 5 perc.

A buli 22:00-tól kezdődik, més 04:00-ig tart, azaz 6 órát bulizhatsz a barátaiddal együtt a jégen! Fergeteges mulatság lesz, gyertek minél többen!

Korcsolyát bérelni a helyszínen is lehet: 650 Ft - 1 óra, 1000 Ft - 2 óra és 1650 Ft - 3 óra. Maradjatok velünk végig!

 
 

Üdvözlettel:

 

Pintér Ádám Balázs

Programfelelős
Mafihe

program@mafihe.hu

Vanó Lilla

Programfelelős
Mafihe EHB

ehbprogram@mafihe.hu

A változás jogát fenntartjuk!

 
 
 

Copyright © 2014, Mafihe ELTE Helyi Bizottság | eltehb.mafihe.hu | Facebook