Nem jelenik meg helyesen a levél? Kattints ide a webes verzióért.

 
 

2014. november 17.

 
 

Mafihe EHB - Aktuális programok

 

Tartalom

A Mafihe ajánlásával

 1. PLANCKS 2015 verseny
  2015. május 22-24.
 

Mafihe EHB és TTK HÖK

 1. Bio-Fizika barátságbuli
  2014. november 20.
 2. MOEV
  2014. november 22.
 3. EHB Pólópályázat
  2015. február 8.
 

A Mafihe ajánlásával

 

PLANCKS 2015 verseny

2014-ben rendezték meg először a PLANCKS (Physics League Across Numerous Countries for Kick-ass Students) nevezetű versenyt Utrechtben, Hollandia egyik legnagyobb egyetemi városában. 32 csapat vett részt a világ 14 országból a három napos programon. Az első napi megnyitón előadást tartott a Nobel-díjas Gerard 't Hooft, illetve Stephen Hawking.

Másnap reggel kezdődött a PLANCKS legizgalmasabb része, a négy órás verseny, melyen a 3-4 főből álló csapatok kaptak 10 elméleti fizikapéldát, egy üresen álló tantermet és töménytelen mennyiségű édességet. A példák rendkívül változatosak voltak, kaptunk többek között kvantummechanika, égi mechanika és variációszámítás ismeretét igénylő feladatokat. A verseny estéjén lehetőségünk volt a szervezők által kibérelt klubban kipihenni a verseny fáradalmait.

A győztes csapat nem kevesebb, mint 2109,14 €-t vihetett haza (mely érthetően picit eltért a harmadik tizedesjegyben az átadni szánt h/pi∙10^37 €-tól). A PLANCKS nem csak a versenyről szólt, hanem a határon túli barátságok építéséről is, így életre szóló élményt jelentett.

2015-ben is várja majd a lelkes fizikushallgatókat a PLANCKS, ezúttal Leidenben, szintén Hollandiában. A regisztráció már megindult, 2015. január 16-ig lehet jelentkezni az alábbi linken. A jelentkező magyar csapatok számára február 5-én válogatót tartunk, csak az itt megjelent csapatok juthatnak majd ki a versenyre. Jelentkezzetek és csillogtassátok meg tudásotokat!

Regisztráció: http://leiden.plancks.info/contest/register

 
 

Mafihe EHB és TTK HÖK

 

Bio-Fizika barátságbuli

Itt az ideje újra felpezsdíteni a kapcsolatunkat a TTK szakjaival. November 20-án ismét megrendezésre kerül a lassan hagyománnyá váló Bio-Fizika barátságbuli, ahol a TTK két szakja, a biológia és a fizika együtt mulat.

Tavaly ott voltál és fergeteges volt? Akkor gyere el megint, mert garantáljuk, hogy az idei még ütősebb lesz. Ha tavaly véletlenül kihagytad, akkor itt az ideje, hogy pótold, és megtudd, hogy miből maradtál ki.

A hangulatfelelős: Dj Sheep, aki mint mindig, most is a legjobb zenéket szolgáltatja nekünk egész este.

Helyszín: a Hétker Söröző-Pub a tőle megszokott kedvező italárakkal!

Jegyárak:

 • TTK-s: 200,-
 • Külsős: 400,-

A helyszínen biztosítva lesz ruhatár, változatos zenék, jó társaság, italakciók és utánozhatatlan hangulat!

A megjegyzendõk: November 20-án 20:00-tól várunk a Hétker Sörözõ-Pubba!
1072 Budapest Akácfa u. 7.

 

Magyar Országos Előadói Verseny (MOEV)

A MOEV az éves hagyományos előadói versenyünk, melynek célja lehetőséget nyújtani Nektek, fizikushallgatóknak előadási készségetek fejlesztésére illetve előadásaitok (pl. TDK) gyakorlására közönség és zsűri előtt. Tetszőleges tudományos témájú, negyedórás prezentációkat várunk. Az előadásokat oktatókból álló szakmai zsűri értékeli, kizárólag az előadási stílust és nem a szakmai tartalmat figyelembe véve.

Az itt nyert tapasztalatok is hozzájárulnak egy sikeres céges interjúhoz vagy tudományos előadáshoz a jövőben.

Előadónak ezen a linken lehet jelentkezni.

Várunk november 22-én minden előadni vágyót a prezentálók közé, és minden érdeklődőt a közönség soraiba!

 

EHB Pólópályázat

Az ELTE Helyi Bizottság ezennel meghirdeti első pólópályázatát, melynek nyertes mintáját már tavasszal viszontláthatjátok egymáson. A résztvevőktől olyan kreatív rajzmintákat várunk, melyek jól tükrözik a fizikusokat, tudományunkat, humorunkat és azt, hogy valójában „Kik vagyunk mi?". Ha bármikor is felmerült benned a „Miért nincs olyan póló, amin...?" kezdetű kérdés, akkor itt a lehetőség, hogy vágyad valóra váljon.

Pályázat menete:

 • Az elkészített mintákat a polo@mafihe.hu e-mail címre küldjétek.
 • Minden egyes minta mellé csatolandó egy maximum A4-es oldal terjedelmű értelmező szöveg a félreértés elkerülése miatt.
 • Beküldhetők csak a póló elejét, illetve elejét és hátulját is kihasználó rajzminták.
 • Egy személy összesen 3 pályázatot adhat le.
 • A mintákra a határidő után a Facebookon szavazhattok majd.
 • A legtöbb szavazatot kapott póló rendelhető lesz és készítőjének jutalmul is szolgál majd.
 • A Mafihe EHB fenntartja a jogot arra, hogy a nem megfelelő hangvételű, erkölcsöt vagy jóízlést sértő, illetve pólónyomásra alkalmatlan műveket javításra visszaküldje vagy akár törölje a versenyből.

Beküldési határidő: 2015. február 8. 23:59

 
 

Üdvözlettel:

 

Pintér Ádám Balázs

Programfelelős
Mafihe

program@mafihe.hu

Vanó Lilla

Programfelelős
Mafihe EHB

ehbprogram@mafihe.hu

A változás jogát fenntartjuk!

 
 
 

Copyright © 2014, Mafihe ELTE Helyi Bizottság | eltehb.mafihe.hu | Facebook